Кваснєвський: Європа вийде з кризи за 2-3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кваснєвський: Європа вийде з кризи за 2-3 роки

Казна та Політика
258
Колишній Президент Польщі Олександр Кваснєвський переконаний, що Європа зможе подолати нинішню кризу за 2-3 роки, і зробити з неї корисні висновки щодо єдиної фіскальної політики в єврозоні. Про це він заявив в інтерв'ю "5 каналу".
Це питання наступних 2-3 років. По-моєму, ми переоцінюємо цю кризу - нам здається, що це така криза, якої ніколи не було. Треба було ще 10-15 років тому створити, що як ми маємо одну валюту для європейської зони, треба мати, більш-менш, одну політику, фіскальну політику. Я не хочу говорити, що це не серйозна криза, не серйозне положення - серйозне, але треба дивитися, що навіть якщо і скажемо, що криза в Греції, становище в Греції, воно дуже драматичне і криза глибока, але не можна сказати, що вона широка.
Бо Греція не посідає такого місця в європейській економіці, щоб ми впали всі. Друге - Європейський Союз рятує Грецію, тому що ми боїмося ефекту доміно. Ми тепер повинні не розвалити європейську зону, тому що треба використовувати цю кризу, щоб все всередині своїх країн попрацювали над своїм бюджетом, над своєю фіскальною політикою, - заявив Кваснєвський.
Кваснєвський також відзначив, що на сьогоднішній день можна віднести до позитиву те, що Польща не встигла приєднатися до єврозони до початку боргової кризи.
"Поки Польща не в зоні євро, можна сказати, що ми в щасливому положенні, тому що ми хотіли бути в цій зоні вже цього року. Але ми будемо в єврозоні вже після кризи, що краще для нас і для єврозони", - зазначив Кваснєвський.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас