Латвійське місто Вентспілс випустило власну валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвійське місто Вентспілс випустило власну валюту

Валюта
265
Латвійське місто Вентспілс випустило власну валюту. Гроші отримали назву венти. Вони призначені в основному для туристів. 100 вент відповідають одному лату (це приблизно два долари). Передбачені банкноти номіналом 5, 10, 20, 50 і 100 вент. Загальний обсяг "грошової маси", яку запустять в обіг, становитиме один мільйон вент.
Ними можна буде розплачуватися в улюблених місцях мандрівників - планетарії, парку водних атракціонів, замку Лівонського ордена, готелях, кемпінгах, кафе та інших. Нові купюри можна дістати двома способами - до 1 грудня цього року звернутися до Туристичного інформаційного центру у Вентспілсі або зробити про нього відео і викласти на сайті "дабі-дабі-дабі вісті-вентспілс ком". За відвідування міста можна отримати 300 вент, а за фільмування - 500 вент.
Обмінювати венти назад на лати (і на будь-яку іншу валюту) не можна. Мер уже оголосив і наступну ініціативу - відкрити "посольства" Вентспілса в інших країнах і домагатися того, щоб "місто прийняли до ООН". Та дехто розцінив його заяву, як заклик до порушення територіальної цілісності Латвії. Повідомляє телеканал UBR.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас