Тігіпко: Вирок Тимошенко не вплине на інвестиції в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Вирок Тимошенко не вплине на інвестиції в Україну

Казна та Політика
965
Судовий вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко не вплине на інвестиційний клімат в Україні.
Про це заявив на прес-конференції в рамках XI Міжнародного економічного форуму в Трускавці віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко, передає УНІАН.
"Я не вважаю, що говорити про інвестиції в Україну безглуздо. Будуть дивитися не тільки на політичні справи, а й на інвестиційні умови, закриття-відкриття бізнесу та інші складові. Коментувати вирок суду мені не слід. Я працюю у виконавчій гілці влади. Я можу прокоментувати в одному: мені не подобається, як працюють наші суди, особливо з лінії економіки", - зазначив політик.
"Президент надіслав цікавий законопроект - не судити за економічні злочини, а спочатку компенсувати те, що повинні заплатити. Не заплатив - тоді за ґрати", - сказав Тігіпко і додав, що до судової гілки влади "сьогодні найбільша недовіра народу".
Нагадаємо, 13 жовтня Служба безпеки України порушила проти колишнього прем'єра Юлію Тимошенко нову кримінальну справу, опозиційний політик підозрюється у замаху на розтрату 405 млн. доларів в 1990-ті роки - за спробу покласти борги корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ ) на бюджет країни. У справі проходить й інший екс-прем'єр України - Павло Лазаренко, з яким, за версією слідства, Тимошенко тоді вступила в змову.
Тимошенко очолювала ЄЕСУ з 1995 по 1997 рік. У 1997 році вона вперше стала депутатом і формально залишила комерційну діяльність. За словами начальника головного слідчого управління Служби безпеки України Івана Дерев'янка, підставою для порушення справи став червневий лист міністра оборони Росії Анатолія Сердюкова Кабінету міністрів України з приводу погашення заборгованості.
У листі говорилося, що борг становить понад 400 млн. доларів. У своїх претензіях він спирається на угоду Міноборони і ЄЕСУ про порядок поставок продуктів виробничо-технічного призначення для потреб Міноборони від 1997 року.
У ті роки "Єдині енергетичні системи України" займалися погашенням українських боргів за російський газ. Була досягнута домовленість про бартер - про постачання продуктів російським військовим на зазначену суму. Однак поставка була проведена не в повному обсязі, утворився борг, і Сердюков нагадав про нього.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас