Азаров стурбований падінням цін на кукурудзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров стурбований падінням цін на кукурудзу

Аграрний ринок
369
Високий урожай кукурудзи в Україні, який складе близько 20 млн тонн, не повинен призвести до падіння цін на цю культуру на внутрішньому ринку і збитків аграріїв, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.
"Завдання - утримати ціну на кукурудзу, щоб виробники хоча б окупили свої витрати", - сказав він на засіданні економічного прес-клубу в Києві.
За словами прем'єра, наразі вже зібрано 12 млн тонн кукурудзи при внутрішній потребі України в 5 млн тонн, тому існує небезпека, що аграрії можуть частково відмовитися від прибирання залишилися 1,5 млн га під цією культурою.
"Тому ми збираємо селян і говоримо, що не піде ціна різко вниз: ви подивіться, що коїться на світових ринках. Не піде, тому забирайте, запасайтеся", - сказав Азаров.
Нагадаємо, Україна з 1 липня до кінця 2011 року ввела мито на експорт кукурудзи розміром 12%, але не менше EUR20 за тонну, що призвело до падіння її експорту та заниження цін на внутрішньому ринку. Рада схвалила закон про скасування цих мит 7 жовтня, проте він вступить в силу лише після підписання президентом і оприлюднення.
За даними учасників ринку, рішення парламенту призвело до зростання ціни на кукурудзу на внутрішньому ринку в середньому на 100 грн за тонну.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас