Присяжнюк: МінАПК планує скоротити законодавство в аграрному секторі до 5-7 законів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Присяжнюк: МінАПК планує скоротити законодавство в аграрному секторі до 5-7 законів

Аграрний ринок
156
Міністерство аграрної промисловості і продовольства України планує переглянути чинне законодавство в аграрному секторі, скоротивши його до 5-7 чітко виписаних законів. Про це заявив голова Мінагропрод Микола Присяжнюк на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
"Аграрний сектор сьогодні живе за 300 законами. Ці закони не виконуються. Вони йшли за принципами політичних знайомств, лобіювань і тимчасових рішень. Ми зупинимося на п'яти, максимум - семи законах", - сказав він.
За словами Присяжнюка, однією з таких новацій буде глобальний закон "Про сільське господарство".
"У ньому ми використовуємо досвід США. Кожні 5 років ми будемо його коригувати, тобто буде пропонуватися на 5 років стратегія, державна підтримка і т.д.", - зазначив він. Також голова Мінагропрод назвав закон "Про продовольчу безпеку", який дасть можливість державі виконати вимоги ООН щодо забезпечення продовольчої безпеки в Україні, а також закони "Про ринок землі" та "Про родючість ґрунтів".
"Ось на цих законах ми і зупинимося. Все, досить. Вони будуть максимально регулювати наші з вами стосунки: держава - сільгоспвиробник - споживач і експортний споживач", - підкреслив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас