Експерти: Європейські банки не знайдуть підтримки в інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Європейські банки не знайдуть підтримки в інвесторів

Казна та Політика
308
Акціонери європейських банків не поспішають відгукуватися на заклики про необхідність вливання додаткових коштів у фінансовий сектор, і експерти знову побоюються, що тягар порятунку фінкомпаній ляже на плечі платників податків.
Як повідомляє агентство Bloomberg, банкам ЄС може знадобитися 100-300 млрд євро додаткового капіталу у зв'язку з черговим планом порятунку єврозони від боргових проблем, який готують керівники регіону. Основними джерелами фінансування в цій ситуації експерти бачать чинних акціонерів фінансових організацій і уряди країн регіону.
"Банкам потрібно відновити довіру інвесторів і показати, наскільки добре вони можуть працювати, перш ніж вони зможуть залучити капітал", - стверджує Петер Брендле з інвесткомпанії Swisscanto.
У разі необхідності виділення допомоги від національних урядів або Євросоюзу банки зіткнуться з обмеженнями щодо преміальних виплат і дивідендів, відзначив глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.
Асоціація німецьких банків відреагувала на заяву Ж. М. Баррозу різкою критикою: на думку банкірів, такий підхід ще більше відштовхне інвесторів від вкладень у фінансовий сектор.
Індекс Bloomberg Europe 500 Banks and Financial Services, куди входять 46 банків, обвалився на 29% з початку року. Середня вартість страхування боргових зобов'язань європейських банків від дефолту збільшилася за цей період на 39 базисних пунктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас