Кабмін пропонує Раді врегулювати діяльність інтернет-магазинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді врегулювати діяльність інтернет-магазинів

Казна та Політика
1659
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді врегулювати діяльність інтернет-магазинів.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного комітету з регуляторної політики і підприємництва (перебуває в стані ліквідації з грудня 2010 року).
Відповідний законопроект "Про внутрішню торгівлю" був схвалений урядом 12 жовтня.
У ньому пропонується окремою статтею визначити особливості організації інтернет-магазина.
Зокрема, передбачено зобов'язання підприємців мати офісне приміщення, в якому вони повинні здійснювати оформлення та зберігання документів, пов'язаних з господарською діяльністю (у тому числі з купівлі-продажу товарів).
Також планується зобов'язати підприємців надавати покупцям інформацію про їх найменування, місце перебування, відомості про державну реєстрацію, про наявність патенту або ліцензії, про товари та умови договору купівлі-продажу шляхом його розміщення в каталогах, буклетах, проспектах, в Інтернеті.
Наразі законопроект перебуває на доопрацюванні в уряді перед подачею на розгляд Ради.
Як повідомляло агентство, необхідність законодавчо врегулювати діяльність інтернет-магазинів Мінекономіки відзначало ще в березні 2009 року.
Тодішній заступник міністра економіки Андрій Близнюк відзначав, що інтернет-торгівля регулюється тільки законом "Про захист прав споживачів", і в багатьох випадках споживачеві дуже важко довести свою правоту.
Тоді він повідомив, що Мінекономіки розробляє проект закону "Про внутрішню торгівлю", який передбачає загальний підхід до регулювання інтернет-торгівлі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас