Кількість мільйонерів у Китаї збільшилася за рік на 12% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість мільйонерів у Китаї збільшилася за рік на 12%

Казна та Політика
211
Кількість фізичних осіб з інвестиціями понад 1 млн доларів (Нigh net worth individuals, HNWI) в материковому Китаї (КНР без Гонконгу, Макао і Тайваню) сягнула 535 тис. осіб, збільшившись в порівнянні з 2010 роком на 12%, передає агентство "Сіньхуа" з посиланням на опубліковану в четвер спільну доповідь компаній Capegemini і Merrill Lynch Global Wealth Management.
За кількістю HNWI материковий Китай посідає друге місце в Азійсько-тихоокеанському регіоні (після Японії) і четверте в світі (після США, Японії та Німеччини).
Сукупний капітал китайських мільйонерів виріс за рік на 13,2% - до 2,66 трлн доларів.
На думку експерта з Китаю компанії Merrill Lynch Global Wealth Management Полін Ко, кількість і статки китайських мільйонерів продовжують зростати завдяки високим темпам зростання економіки КНР і хорошим ринковим показниками, особливо на ринках цінних паперів і нерухомості. У середньому в сукупному обсязі інвестицій китайських HNWI 42% припадає на цінні папери і 27% - на нерухомість.
Спеціаліст Merrill Lynch з Азії Вей Чжень вважає, що посилення державного контролю над ринком нерухомості в КНР і висока волатильність міжнародного ринку цінних паперів призведуть до поступового скорочення вкладень китайських мільйонерів в цінні папери і нерухомість.
Кількість мільйонерів у Гонконгу зросла з 2010 року на 33% і досягла 101,3 тис. чоловік із сукупним капіталом 511 млрд доларів США, що на 35% перевищує показники минулого року.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас