Ештон: Переговори щодо угод ЄС з Україною будуть продовжені, незважаючи на вирок Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ештон: Переговори щодо угод ЄС з Україною будуть продовжені, незважаючи на вирок Тимошенко

Казна та Політика
1925
Переговори ЄС і Україною щодо угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі будуть продовжені, незважаючи на вирок екс-прем'єру України Юлії Тимошенко. Таку заяву зробила верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики Кетрін Ештон, виступаючи в Європарламенті, передає Reuters. Однак, за її словами, ЄС не зробить подальших кроків у даному напрямку доти, доки Київ не продемонструє відданість загальноєвропейським цінностям, зокрема аполітичності і неупередженості суду.
"Я впевнена, що нам не варто переривати технічні переговори, але продовжувати їх у повному обсязі варто тільки після підписання документа, в якому будуть відображені всі можливості і ризики. Ми можемо підписати подібну угоду, тільки якщо будемо впевнені, що керівництво України поділяє наші цінності і згодне вибудовувати свою політику відповідно до них", - йдеться в заяві глави зовнішньої політики ЄС.
На думку керівництва ЄС, договір про вільну торгівлю принесе користь не тільки країнам-учасницям союзу, але в першу чергу самій Україні, яка отримає можливість експортувати сталь, добрива, зерно і продукцію машинобудування на більш вигідних умовах.
Відзначимо, раніше Ештон висловила побоювання з приводу майбутнього зазначених договорів, оскільки в ЄС вирок стосовно Тимошенко вважають необґрунтованим і звинувачують чинне керівництво України у тиску на судові органи. Вирок стосовно екс-прем'єра України було оголошено 11 жовтня, суд засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення посадових повноважень при підписанні контрактів на поставку газу з Росії в 2009 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас