На інвентаризацію земель в 2012 році в держбюджеті передбачено 340 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На інвентаризацію земель в 2012 році в держбюджеті передбачено 340 млн гривень

Аграрний ринок
168
На інвентаризацію українських земель сільськогосподарського призначення в Державному бюджеті на 2012 рік вперше передбачено 340 млн гривень.
Як передає джерело, про це в ході робочої поїздки в Кіровоград для участі в семінарі з питань запровадження ринку землі повідомив заступник керівника Державного агентства земельних ресурсів України Микола Калюжний.
За його словами, повністю завершити інвентаризацію земель сільгосппризначення в Україні планують до 1 січня 2015 року. До цього ж терміну заплановано закінчення робіт з розмежування земель приватної та комунальної власності.
Як повідомив Калюжний, на сьогодні видано 6,5 млн сертифікатів на право володіння земельним паєм, близько 330 тис. українських громадян не заявили про свої права на отримання земельної ділянки.
У користуванні українців перебуває 7,5 млн гектарів землі, з них 3 млн га - сільськогосподарського призначення.
"За роки проведення земельної реформи близько 1,3 млн власників паїв померли, 400 тис. з них не встигли оформити спадщину на право власності своїм дітям, родичам. Ці питання також вимагають врегулювання", - зазначив Калюжний.
Заступник керівника Держземагентства повідомив, що через законодавчу неможливості проведення аукціонів на право оренди земельних ділянок держава щорічно втрачає до 5 млрд грн. "Давно пора розробити ці правила", - підкреслив він.
За словами Калюжного, після скасування мораторію на продаж землі в Україні на ринок буде виставлено 10-12% всіх земельних паїв, або близько 2,7 млн ​​га. "Неможливо встановити ціну одного гектара, все буде залежати від ринкових факторів. Можна лише прогнозувати, що середня вартість 1 гектара землі на початкових етапах не буде перевищувати 1 тис. доларів", - повідомив Калюжний.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас