Влада найближчим часом перевірить тарифи для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада найближчим часом перевірить тарифи для населення

198
Комунальні послуги дорожчають, борги зростають. За останні три роки, як свідчить офіційна статистика, зарплата у країні збільшилася майже на 8%. Натомість середні нарахування на сім'ю за комунальні послуги зросли аж на 18%. Якщо вартість тарифу на утримання прибудинкових територій можна проконтролювати через сайти місцевих держадміністрацій, то у "правильність" решти нарахувань доводиться просто вірити.
"Тариф на опалення та гаряче водопостачання - це таємниця за сімома печатями. А ці два тарифи складають більше половини плати за комунальні послуги. Можна зробити запит, вам дадуть розшифровку: газ 60%, адміністративні - стільки-то, загальновиробничі - стільки-то. Але звідки ті цифри взялись?", - запитує юрист Олександр Дядюк.
У Нацкомісії регулювання ринку комунальних послуг кажуть: поки що тарифи скоригували лише для промисловості. Найближчим часом візьмуться за розцінки для населення. Проте очікувати на їх зниження не варто.
"Недостатньо вивірені цифри, недостатньо перевірені вони. І на сьогодні ми плануємо обов'язково переглянути ці цифри з моменту, який стосується врахування інвестиційної складової. На жаль, сьогодні підприємства ще не готові надати інвестиційні цифри, які забезпечать модернізацію галузі ", - пояснив телеканалу радник голови Нацкомісії регулювання ринку компослуг Олексій Корчміт.
Дорого, а ми все одно платимо. Виходу немає, якщо борг перевищить десять тисяч гривень - комунальники можуть прийти й описати квартиру. Навіть, якщо це єдине нерухоме майно боржника. За останній місяць розрахунки населення за комунальні послуги становили 103%. Злісних платників, кажуть фахівці, мало. Переважно це депутати, заможні люди чи багатодітні сім'ї. Якщо платите, але тарифам не вірите - можна звертатися до суду. Але, зізнаються фахівці, механізм практично не ефективний. Краще встановити лічильники і сплачувати за дійсно спожиті послуги.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас