Правило Волкера, що забороняє банкам США спекулятивну торгівлю, винесено на суд громадськості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Правило Волкера, що забороняє банкам США спекулятивну торгівлю, винесено на суд громадськості

Валюта
346
Федеральна корпорація зі страхування депозитів (FDIC) США винесла на суд громадськості правило Волкера, що забороняє банкам здійснювати заради власного прибутку короткострокові торгові операції з цінними паперами, деривативами та іншими фінансовими інструментами. У банків Уолл-стріт є три місяці, щоб переконати регуляторів послабити запропоновану заборону на спекулятивну торгівлю, - пропозиція відкрита для громадських обговорень до 13 січня 2012 року.
Правило, назване на ім'я колишнього голови Федеральної резервної системи США Пола Волкера і входить в закон Додда - Френка про реформу фінансової системи, покликане запобігти повторенню фінансової кризи 2007-2009 років за рахунок обмеження ризикових операцій банків. Очікується, що нововведення найбільше вплине на великі банки, такі як Goldman Sachs, Morgan Stanley і JPMorgan Chase, які можуть недорахуватися мільярдів доларів річної виручки.
Правило Волкера також забороняє банкам інвестувати в хедж-фонди або фонди прямих інвестицій.
Регулятори визнали, що уряду буде складно розмежовувати заборонені та дозволені операції, оскільки це "найчастіше передбачає тонкі відмінності, які складно прописати в нормативах і оцінити на практиці".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас