Банк Англії очікує на уповільнення в британській економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії очікує на уповільнення в британській економіці

Казна та Політика
189
Британська економіка може стабільно слабшати до кінця року, і майбутні рішення Банку Англії про скуповування активів залежатимуть від розвитку ситуації на зовнішніх ринках. Про це заявив в інтерв'ю Reuters старший економіст британського ЦБ Спенсер Дейл.
Він зазначив, що Великобританія переживає один з найскладніших періодів фінансових труднощів.
Економіка країни практично скотилася в стагнацію за останній рік, і, за словами Дейла, посилення боргової кризи єврозони підвищило ризик інфляційного спаду.
Минулого тижня регуляторний комітет Банку Англії оголосив про додаткову програму викупу облігацій на 75 млрд фунтів протягом чотирьох місяців, що Дейл назвав достатнім для підтримки економіки в найближчій перспективі.
"Думаю, ситуація буде сильно залежати від того, що буде відбуватися у нас в економіці, але що ще важливіше - від подій в іншому світі", - сказав він.
Дейл зазначив, що нездатність лідерів єврозони впоратися з борговою кризою Греції підкосила довіру до економіки у всьому світі і що Банк Англії продовжить уважно стежити за розвитком подій.
До серпня цього року Дейл входив у невелику кількість членів регуляторного комітету, які виступають за підвищення ключової ставки. Він відмовився розповісти, чи підтримав він рішення про розширення кількісного пом'якшення минулого тижня, пояснивши, що ця інформація буде розкрита в протоколі відповідного засідання.
Дейл вважає, що нова програма викупу британського держборгу повинна стимулювати інвестували в нього фонди до диверсифікації на користь більш ризикових активів, таких як корпоративні облігації та акції.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас