ДПС має намір боротися з тінізацією ринку фінпослуг і зміцнювати національну валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПС має намір боротися з тінізацією ринку фінпослуг і зміцнювати національну валюту

Валюта
559
Державна податкова служба (ДПС) має намір застосовувати всі засоби для детінізації ринку фінансових послуг і зміцнення національної валюти, повідомляє прес-служба ДПС з посиланням на главу ДПС Віталія Захарченка.
"У межах повноважень податкова служба буде застосовувати всі наявні засоби для детінізації ринку фінансових послуг і зміцнення національної валюти", - повідомив Захарченко в ході оперативної наради з працівниками підрозділів податкової міліції.
За його словами, метою цього є необхідність зробити в Україні повноцінною грошовою одиницею національну валюту, а не долар чи євро.
"Зараз в нашій державі відбуваються системні заходи щодо детінізації процесів економіки. Одним з них є наведення порядку при обміні іноземної валюти Національним банком України", - додав глава податкового відомства.
Крім того, він зазначив, що на сьогодні спритні ділки реанімують старі схеми нелегального обміну валюти, отримання неконтрольованих державою надприбутків і несплати податків до бюджету, а це - десятки мільйонів гривень.
"Нас не цікавить обиватель, який хоче обміняти свої кровно зароблені $100-200. Але податкова служба буде вживати серйозних заходів щодо так званих "міняйлів" і тих, хто їм сприяє. У тому числі стосовно посадових осіб окремих банківських та інших фінансових установ", - зазначив Захарченко.
За його словами, під час заходів, які вже почали здійснювати підрозділи податкової міліції, виявлено значну кількість порушників, які вже притягаються до відповідальності. Виявлено 644 об'єкта, на яких здійснювався незаконний обмін валют.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас