Податкова обіцяє активно боротися з валютними міняйлами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова обіцяє активно боротися з валютними міняйлами

Валюта
1209
Державна податкова служба має намір активізувати боротьбу з незаконними валютно-обмінними операціями. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Податкової.
"Податкова служба буде вживати серйозних заходів щодо так званих міняйлів і тих, хто їм сприяє. У тому числі відносно посадових осіб окремих банків та інших фінустанов", - наголошується в ньому.
Після введення Нацбанком документальної ідентифікації фізосіб, які обмінюють інвалюту, як підкреслює Податкова, почастішали випадки реанімації незаконних схем обміну. В ході заходів, реалізація яких вже розпочата податковою міліцією, виявлено 664 об'єкта, на яких здійснювався незаконний обмін валют.
Як повідомляло джерело, майже відразу після введення паспортизації операцій з купівлі-продажу готівкової валюти почав відроджуватися чорний ринок, зокрема, в Києві знову з'явилися валютники.
Нагадаємо, з п'ятниці, 23 вересня, населення України не може обмінювати валюту без наявності паспорта (раніше без документів можна було купити-продати валюти на 15 тис. грн).
Кількома днями пізніше, глава Національного банку України Сергій Арбузов заявив, що правила роботи на готівковому валютному ринку можуть бути переглянуті й обмінювати валюту на невеликі суми можна буде без паспорта.
Сьогодні, 12 жовтня, глава Національного банку України Сергій Арбузов заявив, що регулятор тимчасово спрощує процедуру валютно-обмінних операцій для фізичних осіб. Зокрема, тепер здати валюту в банки можна буде, надавши будь-який документ, що засвідчує особистість. При цьому "ксерити" документ не будуть. Купити валюту населення, як і раніше, зможе тільки за паспортом.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас