Азаров прогнозує, що світова криза зачепить Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров прогнозує, що світова криза зачепить Україну

Казна та Політика
8592
Прем'єр-міністр України Микола Азаров прогнозує, що черговий виток світової кризи не пройде повз Україну.
Про це він заявив на сьогоднішньому засіданні уряду, передає РБК-Україна.
"Якщо Франція і Німеччина домовилися про реформування зони євро, зачепить це Україну, для якої це третина експорту? Звичайно, зачепить, і зараз ми можемо спрогнозувати так: якщо інфляція Великобританії досягла небачених раніше 6,4%, а Центробанк Об'єднаного королівства починає обґрунтовувати необхідність значної емісії фунта стерлінга, відобразиться це на міжнародних фінансових ринках? Безумовно, позначиться і т.д.", - сказав Азаров.
За його словами, це "нехороші новини", і президент України Віктор Янукович доручив уряду забезпечити фінансову стабільність в Україні.
"Ми зобов'язані утримати дефіцит бюджету на наступний рік не більше 2,5% від ВВП. При цьому ми суттєво зменшимо частину вилучень з бюджету, щоб залишився більший фінансовий ресурс для розвитку економіки і розраховуємо за рахунок розвитку отримали 37 млрд гривень додаткових доходів бюджету. Наш головний шанс протистояти кризі в тому, щоб не допустити розбалансування бюджету. Це відповідальність кожного члена уряду", - сказав прем'єр-міністр.
Як повідомлялося, раніше глава ЄЦБ Жан-Клод Тріше заявив, що боргова криза досягла таких масштабів, що почала загрожувати всій фінансовій системі регіону.
Нагадаємо, 23 грудня лідери країн ЄС домовилися "фіналізувати стратегію" з подолання кризи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас