Японець розробив судно, що допомагає вижити під час цунамі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японець розробив судно, що допомагає вижити під час цунамі

523
Седзі Танака побудував жовте судно для подорожі по воді: такий "ковчег" може врятувати під час руйнівного землетрусу і цунамі.
Після катастрофи 11 березня, яка забрала приблизно двадцять тисяч життів, Танака вирішив винайти власний плавучий засіб, який допоможе вижити як після землетрусу, так і після цунамі, яке може за ним початись.
"З початку я створив його у формі півсфери, що, як мені здавалося, було б найкращою формою, щоб вижити, але під час цунамі воно могло б перекинутися", - сказав Танака, президент виробника устаткування Cosmo Power. - Тому я вирішив змінити форму на сферу і зробив його легким для транспортування".
Судно має близько 1,2 метра в діаметрі, один люк, одне вікно і два отвори для спуску води та вентиляції. Воно зроблене з армованого пластику, який, за словами Танаки, легший, але міцніший за сталь. Матеріал не пропускає воду.
Яскравий жовтий колір був призначений для залучення уваги рятувальників. Більш того, маленький розмір дозволяє зберігати його в середньостатистичному японському будинку.
Компанія повідомила про 700 замовлень на судно, яким зацікавились переважно сім'ї, портові служби та рибалки. Вартість стандартної моделі складає 288 тисяч ієн (3800 доларів) і 4500 доларів за модель з протиударними подушками.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас