Вода допомагає боротися зі стресом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вода допомагає боротися зі стресом

55
В університеті штату Мічіган в США науковці провели дослідження, яке допомогло їм упевнитися в терапевтичному та антистресовому впливі води на тіло і психіку людини.
На думку психологів, вмиваючись чи приймаючи ванну, людина несвідомо пов'язує всередині себе очищення тіла від фізичного бруду з очищенням психіки від бруду ментального. Саме тому навіть просте миття рук або умивання обличчя допомагає впоратися зі стресом і привести свій душевний стан до ладу.
Дослідженням в Мічигані керував Спайк Лі, і в ході своїх спостережень він дійшов висновку, що вода здатна усувати не тільки негативні емоції, а й позитивну емоційну реакцію від будь-яких подій. Зокрема, на думку Лі, контакт з водою у людини, що відчула сильну радість, може певною мірою зменшити її почуття задоволення від події.
У дослідженні Спайка Лі брали участь кілька добровольців, яким було доручено представляти якісь аморальні дії, як свої, так і людей поруч. Після цього психологи проводили з випробуваними тести, покликані вивчити ступінь їх почуття провини. Деяких добровольців дослідники тестували в чистій кімнаті з можливістю вимити руки, а інші відповідали на питання тесту в брудному і неприбраному приміщенні.
Результати тестів показали, що добровольці, які перебували в брудній кімнаті, відчували більш активне почуття провини і вважали більш аморальними як себе, так й інших людей. Люди, які мали можливість помити руки під час тесту, вважали себе менш винними в тих чи інших діях. Таким чином, вода допомогла їм частково зняти почуття провини і дискомфорту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас