Опитування: Українці бояться говорити про зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Українці бояться говорити про зарплату

593
Три чверті українських менеджерів не поспішають першими озвучувати свої зарплатні очікування на співбесіді. Більшість шукачів торгується про зарплату, але в підсумку погоджується на меншу.
Портал rabota.ua провів опитування 2649 респондентів з усієї України, в результаті опитування з'ясувалося, що українські шукачі дуже обережні в озвучуванні своїх зарплатних очікувань. Майже 75% респондентів вважають за краще спочатку почути, яку зарплату пропонує роботодавець, щоб не потрапити в халепу - і тільки 25% ризикують першими озвучити бажаний рівень заробітку.
Більше за інших "обережні" шукачі старше 45 років і молодше 24. Серед цих груп більше 80% не озвучують свої очікування із зарплати першими. "Найхоробріші" - шукачі віком 25-35 років, серед них 30% називають бажану зарплату, не чекаючи на пропозицію роботодавця.
Крім того, простежується пряма залежність між рівнем доходів/рівнем посади здобувача й ініціативою у визначенні рівня зарплати: чим вищий дохід і посада - тим більша частка тих, хто називає бажану зарплату, не чекаючи на пропозицію роботодавця.
Серед тих 25% опитаних, які першими називають бажаний рівень зарплати, тільки половина (51,9%) озвучує відразу ту суму, на яку дійсно розраховує. 43,5% спочатку називають як бажану зарплату суму, яка вища за реальні очікування. Кожен третій з тих, хто першим називає бажаний рівень компенсації, додає 10-20% до реальних очікувань, а кожен десятий - 30-50%! Є й такі, хто завищує рівень бажаної зарплати в півтора-два рази - 1-2 людини на сотню претендентів.
80,7% шукачів готові розглядати пропозицію роботодавця, навіть якщо рівень пропонованої зарплати нижчий за очікуваний. Більше половини шукачів можуть погодитися на зарплату на 5-20% нижчу за очікувану. На пропозицію, яка на 20-30% нижча за бажаний рівень, готові відгукнутися тільки 4,5% опитаних.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас