НБУ дозволив не копіювати документи при обміні валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ дозволив не копіювати документи при обміні валюти

Валюта
8109
НБУ дозволив комерційним банкам купувати іноземну валюту у населення без копіювання паспортів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.
"Ми дозволяємо банкам купувати валюту у фізичних осіб при пред'явленні ними будь-якого документа, що посвідчує особу. При цьому копіювання документів не здійснюється", - заявив голова НБУ Сергій Арбузов.
Дане нововведення, за словами Арбузова, буде діяти до закінчення Євро-2012.
"Це тимчасовий захід. НБУ і далі буде вимагати від банків дотримання норм чинного законодавства, в тому числі і щодо валютообмінних операцій", - підкреслює голова НБУ.
Він звертає особливу увагу на те, що заявлений Нацбанком курс на лібералізацію валютного ринку з одночасним посиленням контролю над його функціонуванням буде збережений.
Як повідомлялося, постановою №278, яка набрала чинності з 23 вересня, НБУ зобов'язав банки здійснювати документальну ідентифікацію фізосіб, які здійснюють валютообмінні операції. Даною постановою Нацбанк також збільшив ліміт продажу готівкової інвалюти в одні руки з 80 тисяч гривень до 150 тисяч гривень (в еквіваленті) на день.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас