В Європарламенті змінять рекомендації щодо Угоди про асоціацію з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європарламенті змінять рекомендації щодо Угоди про асоціацію з Україною

795
Комітет Європейського парламенту з питань закордонних справ і комітет з питань міжнародної торгівлі планують відкласти голосування доповіді з рекомендаціями європейської комісії Раді ЄС щодо переговорів про Угоду про асоціацію з Україною.
Відповідні пропозиції пролунали у вівторок у Брюсселі на засіданні комітетів, де дискутували щодо проекту Угоди.
Зокрема, доповідач рекомендацій Річард Леготко (група європейських консерваторів та реформістів, Польща) у своєму виступі закликав депутатів перенести голосування за рекомендаціями, щоб в проект рекомендацій внести певні зміни. "У мене немає сумнівів, що голосування потрібно відкласти, щоб очистити наші думки і осмислити подію. Але має бути чітке рішення: рекомендуючи завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію, ми повинні дати чіткий сигнал українській владі, що для нас неприйнятна практика, свідками якої ми стали", - сказав він.
Вперше доповідь була представлена 12 вересня. Під час засідання у вівторок відбулося перше обговорення проекту документа. Комітет має намір проголосувати доповідь в цілому, з урахуванням внесених поправок 20 жовтня, після чого документ буде винесений на розгляд пленарної сесії Європейського парламенту, яка пройде з 14 по 17 листопада в Страсбурзі.
Як повідомлялося, в проекті рекомендацій Європарламенту Європейської комісії і Ради ЄС щодо Угоди про асоціацію з України закладена рекомендація укласти Угоду до кінця нинішнього року і ратифікувати до кінця наступного.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас