Путін: США паразитують на монополії долара як світової валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: США паразитують на монополії долара як світової валюти

Валюта
1096
Російський прем'єр Володимир Путін вважає, що США отримують односторонню вигоду з монополії долара як світової валюти.
В інтерв'ю китайським ЗМІ на прохання журналістів прокоментував Путін раніше зроблену ним заяву про паразитарний характер економіки США, повідомляє Інтерфакс-Україна.
"Я не говорив, що Америка паразитує на світовій економіці, вона паразитує на монопольному становищі долара як майже єдиної світової валюти", - сказав Путін.
Він висловив думку, що це погано і для світової економіки, і для США, тому що розслабляє і веде до порушення фінансової дисципліни. "Але я б не хотів, щоб усе, що я говорив, сприймалося як така огульна критика і бажання когось брудом замазати. Ні! Всі країни так чи інакше стикаються з якимись проблемами. Тут нема чому радіти, потрібно просто разом з європейськими та американськими колегами, з країнами БРІКС подумати в рамках "двадцятки", скажімо, як з цієї ситуації разом виходити", - сказав Путін.
За його словами, необхідний пошук узгоджених рішень, і "ніхто сьогодні не зацікавлений ні в якому розгойдуванні". "В умовах глобалізації ми всі до певної міри пливемо в одному човні, потрібно вести себе акуратно, не розхитувати її, щоб човен не перевернувся", - сказав Путін.
Прем'єр підкреслив, що його оцінка ситуації в американській економіці не носить ексклюзивного характеру. "Послухайте європейських експертів, лідерів, членів урядів, керівників фінансово-економічних блоків провідних держав Європи. Вони говорять те ж саме, я нічого нового не сказав", - сказав Путін.
Він нагадав, що в даний час Федеральна резервна система США скуповує казначейські зобов'язання, тобто "просто друкує гроші".
"Я в даному випадку не хочу давати ніяких оцінок. Можливо, наші американські колеги відчувають це точніше і краще, ніж ми в інших країнах, але нам вони свого часу так поводитися не радили", - сказав Путін.
Він припустив, що на даному етапі деякі речі можуть бути необхідними, але додав, що "така політика має певні обмеження".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас