Фінський експерт: Продовжувати переговори України та ЄС безглуздо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінський експерт: Продовжувати переговори України та ЄС безглуздо

Кримінал
1342
Після винесення вироку колишньому прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко продовжувати переговори щодо угоди про асоціацію між Україною та ЄС безглуздо.
Про це заявив директор програм по Східному партнерству і Росії Фінського інституту міжнародних відносин Аркадій Мошес, повідомляє УНІАН.
"У технічному сенсі це робить подальші переговори щодо угоди про асоціацію безглуздими. Угода про зону вільної торгівлі могла б бути підписана, але ЄС вже однозначно висловився, що його цікавить пакет, а пакет передбачає впровадження в Україні певних норм, принципів і правових основ. ЄС не зможе за всьому бажання розглядати те, що трапилося сьогодні, як те, що відповідає потенційній угоді про асоціацію. Звідси виникає пауза: підписувати її безглуздо, а подавати його на ратифікацію безглуздо подвійно", - сказав експерт.
"Я думаю, що режим Януковича дуже серйозно ускладнив своє власне функціонування на міжнародній арені", - додав Мошес.
Разом з тим, експерт висловив думку, що сьогоднішнє рішення у справі Тимошенко не буде остаточним.
"Зіткнувшись із західною реакцією, Київ почне шукати шляхів виходу з цієї ситуації, бо вона йому однозначно невигідна, вона дуже серйозно скорочує його поле для маневру і фактично залишає його один на один з Москвою", - сказав він.
Мошес переконаний в тому, що рано чи пізно президенту України Віктору Януковичу доведеться переглядати схвалене сьогодні рішення.
Нагадаємо, сьогодні, 11 жовтня, був оголошений вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко. Тимошенко засуджена на сім років позбавлення волі із забороною обіймати державні пости протягом трьох років після відбування терміну покарання. У захисту є 15 днів з моменту оголошення вердикту на оскарження вироку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас