Експерт: Попит на валюту в жовтні буде стримуватися НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Попит на валюту в жовтні буде стримуватися НБУ

Валюта
828
Попит на готівкову іноземну валюту в жовтні збережеться на тлі нестабільності в єврозоні та тривалого уповільнення світової економіки. Однак, на думку Миколи Івченка, керівника інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні, він буде стримуватися адміністративними обмеженнями НБУ на проведення готівкових валютних операцій.
Нацбанку, ймовірно, і далі доведеться витрачати свої ЗВР для підтримки курсу гривні, що пов'язано зі зростанням побоювань бізнесу та населення з приводу розростання другої хвилі світової економічної кризи. Однак подальше зниження ЗВР НБУ буде більш помірним.
Не виключено також, що до кінця року Україна відновить співпрацю з МВФ, що дозволить поповнити ЗВР центрального банку за рахунок кредитного траншу.
Обсяг купівлі готівкової іноземної валюти у вересні збільшився - на 18,44% до 3,5934 млрд. доларів, продажу - скоротився на 32,1% до 1,5 млрд. доларів. Чистий попит на готівкову валюту в цей період виріс в 2,5 рази до 2,0934 млрд. доларів.
"Підвищений попит на валюту минулого місяця був викликаний двома причинами. По-перше, це побоювання населення з приводу розростання другої хвилі глобальної економічної кризи та її наслідків в Україні. По-друге, населення і представники "сірого" імпорту, швидше за все, намагалися купити готівкову валюту у великій кількості до законодавчих змін у проведенні готівкових валютообмінних операцій - до 23 вересня", - відзначає Микола Івченко.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас