Янукович: Вирок Тимошенко перешкоджає євроінтеграції України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Вирок Тимошенко перешкоджає євроінтеграції України

Кримінал
7048
Рішення суду щодо екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко перешкоджає євроінтеграції України. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.
Відзначимо, що сьогодні голова департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин заявив, що оголошення вироку не позначиться на термінах підписання угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом.
Він повідомив, що сьогодні в Брюсселі міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко зустрічається з керівниками зовнішньополітичних відомств держав ЄС. Один з питань, які міністри обговорюють, за словами Волошина, суд над Тимошенко.
"Безумовно, це питання піднімається. Це не секрет, воно піднімається на зустрічах всіх рівнів, піднімалося під час всіх попередніх візитів в останні декілька місяців до Брюсселя і Страсбурга. Тому тут нічого дивного не немає", - сказав Волошин.
Україна сподівається підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом на саміті "Україна - ЄС" 15 грудня. Натомість, європейські політики і дипломати неодноразово ставили під сумнів можливість її ухвалення національними парламентами і Європарламентом в умовах вибіркового використання законодавства як засобу тиску на опозицію в Україні.
Раніше Янукович неодноразово заявляв, що українська влада ніяк не впливає на хід суду над колишнім прем'єром.
Сьогодні Печерський райсуд Києва засудив Тимошенко до семи років ув'язнення.
Європейські лідери виступили із заявами, що осуджують цей вирок.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас