Фюле: ЄС розраховує на апеляцію у справі Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фюле: ЄС розраховує на апеляцію у справі Тимошенко

Кримінал
692
Комісар Євросоюзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що не вважає процес над Юлією Тимошенко завершеним.
Таку заяву єврокомісар зробила сьогодні, після того як стало відомо про рішення, винесене Печерським районним судом Києва, який визнав Юлію Тимошенко винною у вчиненні злочину передбаченого ст. 365 ч. 3 КК "Зловживання службовим становищем", пише "Комерсант-Україна".
"Процес ще не закінчився, є ще процес апеляції, і я буду чітко за цим стежити. Ми все ще віримо, що рішення може бути знайдене", - заявив Фюле під час спілкування з журналістами в Брюсселі.
"Ми багато уваги приділяємо судового процесу проти екс-прем'єр-міністра України, ми наполягаємо на прозорості, чесному судовому процесі, який має співвідноситися з демократичними принципами. Але наші зауваження будуть виходити за рамки цього, - попередив єврокомісар. - Україна всього в кількох кроках від завершення угоди про асоціацію, і йдеться не тільки про торгівлю, бізнес, навколишнє середовище, а й про демократичні процеси".
У свою чергу генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд, коментуючи вирок Тимошенко, заявив, що за демократії політичні рішення має розглядати парламент і виборці, а не суди.
"За демократії, судження про політичні рішення повинні бути залишені на розсуд парламенту і виборців, а не судів. Я сподіваюся, що недавно запропоновані зміни до Кримінального кодексу в Україні зроблять такі судові справи в майбутньому неможливими", - заявив Ягланд.
Раніше Печерський райсуд Києва засудив Тимошенко до 7 років ув'язнення із забороною обіймати певні державні посади протягом ще 3 років.
Український МЗС заявив, що міністр закордонних справ України під час свого візиту в Брюссель пояснить представникам ЄС ситуацію навколо справи Тимошенко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас