Суд засудив Тимошенко до 7 років ув'язнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд засудив Тимошенко до 7 років ув'язнення

Кримінал
15430
Печерський райсуд Києва засудив екс-прем'єр-міністра, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко до 7 років ув'язнення. Таке рішення оголосив суддя Родіон Кірєєв.
Тимошенко визнали винною за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень) з позбавленням права обіймати певні державні посади на термін 3 роки.
Сьогодні Кірєєв почав зачитувати вирок колишньому прем'єр-міністру.
Зокрема, він заявив, що Тимошенко особисто і з перевищенням влади затвердила директиви на газові переговори з РФ в 2009 р. і заподіяла збитків НАК "Нафтогаз України" в розмірі 1,5 млрд грн.
На засіданні присутні захисники Юлії Тимошенко адвокати Юрій Сухов, Микола Сірий, а також дочка і чоловік підсудної Євгенія Карр та Олександр Тимошенко. Відзначимо, в залі судових засідань присутні, окрім учасників процесу, тільки представники засобів масової інформації.
Нагадаємо, 30 вересня Кірєєв пішов до дорадчої кімнати для винесення вироку екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко.
Кримінальну справу проти колишнього прем'єр-міністра України за ст. 365 КК України порушено 15 грудня 2010 р.
5 серпня ц.р. колишній прем'єр-міністр була взята під арешт і поміщена в ту ж камеру Лук'янівського СІЗО №242, де вона просиділа з 13 лютого по 27 березня 2001 р. і вийшла за рішенням голови Печерського райсуду Миколи Замковенка.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас