Берлін: Суд над Тимошенко - тест для правової держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлін: Суд над Тимошенко - тест для правової держави

Кримінал
2745
Глава МЗС Німеччини назвав процес над Тимошенко "тестом для правової держави", повідомляє "Німецька хвиля".
"Якщо стане очевидно, що в цьому процесі більше політики, ніж правосуддя, ми не зможемо просто так перейти до порядку денного", - цитує агентство Dpa міністра закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле. Процес проти Тимошенко за звинуваченнями у зловживанні службовим становищем є "тестом для правової держави", - сказав Вестервелле у понеділок, 10 жовтня, в Люксембурзі, де відбулася зустріч міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу.
Дискусія з українського питання в Люксембурзі була недовгою, висловитися з цього приводу побажали 8 міністрів, розповів в інтерв'ю "Німецькій хвилі" представник міністра закордонних справ Люксембургу Роберт Штайнмеца. Після цього, за його словами, глави МЗС держав Євросоюзу домовилися внести до рішення сьогоднішньої зустрічі запис про те, що подальша європейська перспектива України залежить від стану демократії в цій державі. Таким чином, міністри висловили свою позицію напередодні очікуваного судового рішення у справі щодо колишнього українського прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, зазначив Штайнмеца.
Разом з тим всі керівники зовнішньополітичних відомств країн-членів Євросоюзу підтримали ідею якнайшвидшого завершення переговорів з Україною щодо угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі. За словами спікера міністра закордонних справ Люксембургу, один з міністрів намагався переконати інших поставити погодження угоди в залежність від майбутнього вироку Тимошенко. Однак більшість міністрів цю ідею не підтримали.
Крім цього, за словами Штайнмеца, значної уваги на зустрічі було приділено ідеї прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна про створення Євразійського союзу з країнами-сусідами. Міністри закордонних справ ЄС висловили сподівання, щоб Київ зробив вибір, в якому напрямку він далі хоче рухатися. Також, незважаючи на бажання з боку Євросоюзу швидше завершити переговори щодо угоди про асоціацію з Україною, ніяких конкретних термінів щодо її підписання на зустрічі міністрів не узгоджено.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас