Експерти: Висока волатильність на ринку золота збережеться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Висока волатильність на ринку золота збережеться

Банківські метали
632
Висока волатильність золота, за прогнозами аналітиків Forex Club в Україні, збережеться на поточному тижні на тлі невизначеності на фінансових ринках і відсутності чітких інвестиційних орієнтирів. Брак фундаментальних передумов для відновлення економіки США і ризики поширення боргової кризи на більші економіки єврозони збільшують попит на долари США, тим самим чинячи тиск на дорогоцінний метал.
Вплив на котирування золота будуть надавати макроекономічні дані зі США і єврозони. Так, в Штатах до публікації заплановані дані щодо роздрібної торгівлі за вересень, прогнозні дані про індикатор впевненості від університету Мічигану за жовтень, а також протокол засідання Федерального комітету з операціям на відкритому ринку від 20 вересня. У єврозоні - індекс споживчих цін за вересень.
Очікується, що статистика із США виявиться помірно оптимістичною і позитивно позначиться на золоті. До того ж, якщо дані щодо споживчої інфляції єврозони вийдуть вище прогнозів - 3% у річному вираженні, котирування дорогоцінного металу можуть продовжити своє зростання. Опором для золота буде виступати рівень 1685,0 доларів за тройську унцію. У разі ж, якщо макроекономічні дані підтвердять слабкість економічного зростання в США, золото може показати зниження. Рівнем підтримки для дорогоцінного металу на найближчі п'ять торговельних сесій може стати значення 1580,0 доларів за тройську унцію.
Вартість золота за підсумками минулого тижня, як відзначають аналітики, зросла на 0,87% до 1637,60 доларів за тройську унцію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас