Відмивання через iPad — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відмивання через iPad

Кримінал
659
У Нью-Йорку висунуто звинувачення членам п'яти угруповань, підробляли кредитки і вкрали $13 млн. Загалом у справі 111 підозрюваних, їх жертвами стали американці та громадяни інших країн, включаючи Росію. Учасники звинувачені у вчиненні в цілому 784 злочинів, звинувачення висунуті за кількома статтями, у тому числі комерційний підкуп, розкрадання майна у великих розмірах, крадіжка конфіденційних даних та зберігання контрафактної продукції.
"Злочинці вражають своїм знанням технологічного процесу", - захоплюється представник нью-йоркської поліції Реймонд Келлі. Процес був розділений на декілька етапів, розповідає він. Дані з кредитних карток збирали так звані "пінкознімачі", працівники магазинів, банків та ресторанів, для цих цілей використовувалися сканувальні прилади. Наступним етапом була імплементація вкраденої конфіденційної інформації (імен та ідентифікаційних кодів) на підроблені картки - цим займалися спеціалізовані підпільні фабрики. У ряді випадків на фальшивках розміщували навіть логотипи банків.
Потім фальшивки передавалися "шопінг-командам", завданням яких було придбання допомогою карт різних споживчих товарів (перевага надавалася продукції Apple) з метою подальшого продажу перекупникам. Іноді гроші витрачалися на підтримку високого рівня життя, на бронювання номерів у п'ятизіркових готелях або оренду машин преміум-сегментів і приватних лайнерів. "Групи, що включають від 9 до 32 членів, здебільшого вели діяльність незалежно один від одного, але іноді траплялися і перетини - наприклад, злочинці вдавалися до одних і тих самих перекупників або купували інформацію в одних і тих самих "пінкознімачів", - розповіли представники нью-йоркської влади. Вдалося заарештувати 86 учасників, 25 підозрюваним вдалося зникнути.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас