Боргова криза Греції стане центральним питанням саміту G20 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боргова криза Греції стане центральним питанням саміту G20

Казна та Політика
209
Центральним питанням саміту "великої двадцятки" (G20), який відбудеться на початку листопада в Каннах, стане грецька боргова криза, яка загрожує поширитися на інші країни зони євро. Про це йдеться в документі, який опинився в розпорядженні Reuters, направленому головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу і головою Європейської ради Херманом Ван Ромпеєм іншим високопоставленим представникам ЄС.
У документі наголошується, що саміт "великої двадцятки" 3-4 листопада буде також присвячений питанням зростання світової економіки в світлі економічного стану США і країн.
"Європа буде в центрі уваги на саміті в Каннах. Наша позиція така: якщо Європа не вирішить проблему боргової кризи, це буде мати негативні наслідки для всієї світової економіки. У зв'язку з цим необхідно продемонструвати, що ЄС готовий зробити все можливе для того, щоб подолати поточні труднощі", - наголошується в листі Баррозу і Ван Ромпея.
Європейські лідери вказали також на ряд інших питань, яким необхідно приділити увагу: це, зокрема, курс юаня і держборг США.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас