Гриценко заявляє, що в армії немає жодного боєздатного підрозділу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гриценко заявляє, що в армії немає жодного боєздатного підрозділу

Казна та Політика
302
В українській армії немає жодного боєздатного підрозділу.
Як передає кореспондент УНІАН, про це в Харкові заявив голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко, коментуючи стан бойової готовності українських силових структур.
"В армії немає жодної боєздатної ескадрильї, в армії зараз немає жодного боєздатного батальйону. Навіть завдання мирного часу в повному обсязі армія не може виконувати", - підкреслив він.
Гриценко зазначив, що Комітет ВР з питань національної безпеки і оборони неодноразово звертав увагу Президента України Віктора Януковича на дійсний стан справ в армії.
"Ситуація в армії катастрофічна, без жодного перебільшення. Це оцінка нашого комітету, куди входять представники більшості, в тому числі і Партії регіонів. Ми це в письмовій формі Президенту доповідали. Найкращі люди з армії йдуть і, на превеликий жаль, ми можемо дійти до межі, коли не залишиться в армії серед офіцерського корпусу людей, які ще пам'ятають, що таке бойова підготовка", - сказав екс-міністр оборони.
Гриценко зазначив, що для того щоб змінити ситуацію на краще, потрібно терміново "звільнити керівника міністерства та начальника Генерального штабу". "Міністр має займатися бойовою підготовкою, його не повинні цікавити тендери, земельні угоди", - підкреслив він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас