Настрій інвесторів в єврозоні погіршився до мінімуму останніх років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Настрій інвесторів в єврозоні погіршився до мінімуму останніх років

153
Індекс настрою інвесторів в єврозоні впав до мінімального рівня більш ніж за два роки в жовтні, передає Reuters з посиланням на дослідницьку компанію Sentix.
Так, індекс, що відображає настрій інвесторів єврозони, упав третій місяць підряд до мінус 18,5 пункту в жовтні - мінімуму з липня 2009 року, після мінус 15,4 пункту місяцем раніше.
Водночас, індекс оцінки поточних умов впав до мінус 5,75 пункту з мінус 3,25 пункту, тоді коли індекс очікувань скоротився до мінус 30,5 пункту з мінус 26,75 пункту.
"Невирішена криза суверенних боргів єврозони і спад зростання в країнах, що розвиваються, залишаються головними факторами (падіння настроїв)", - йдеться в заяві Sentix.
Нагадаємо, що боргові проблеми Європи можуть перерости у фінансову кризу через падіння акцій банків, які тримають на балансі облігації проблемних країн. Франко-бельгійська фінансова група Dexia стала першою жертвою боргової кризи минулого тижня і була змушена піти на націоналізацію бельгійського відділення.
Як повідомлялося, Франція і Німеччина заявили 9 жовтня, що до кінця жовтня запропонують новий пакет заходів, спрямованих на стабілізацію єврозони.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас