Українці продають елітну нерухомість аби переїхати за місто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці продають елітну нерухомість аби переїхати за місто

Нерухомість
1269
Елітне житло в столиці стає доступнішим. Під час кризи ціни знизили вдвічі. Поступово вони зросли на 20-25%. Тож не такі захмарні, як були кілька років тому.
Від звичайного елітне житло відрізняється місцем розташуванням, площею, кількістю санвузлів. А ще - висотою стелі. Вона має бути три або й чотири метри. Однак найголовніший чинник - інфраструктура.
"Окремо квартиру брати не можна. Квартира - це будинок, це що в будинку є: консьєрж, парковка, підземний паркінг, це теж визначає, в якомусь сенсі елітність або бюджетність цього житла", - розповідає рієлтер Олександр Андреєв.
Порівняно з докризовими, нинішні ціни у кілька разів нижчі. Втім, для середнього класу елітне житло залишається малодоступним. У середмісті Києва квадратний метр коштує 5-6 тисяч доларів. На Печерську та Оболоні - 2-3 тисячі. Торг - можливий. Інколи вдається знизити вартість на 10%, і навіть 40%. А ось продати максимально якісно і сучасно облаштоване помешкання буває іноді клопітно. Так званий "розумний будинок" може стати для продавця тягарем не на один рік.
"Це, коли квартира напхана різного роду електронікою. Ну аж до того... як, знаєте, є... модно там... в Сполучених Штатах з мобільного телефону включати воду у ванній", - пояснює фахівець із нерухомості Віктор Несин.
На нинішньому рівні ціни триматимуться близько двох років, кажуть експерти. Крім того, останнім часом помітна тенденція - мешканці столиці почали продавати навіть елітні будинки. Перебираються за місто - ближче до природи.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас