Економісти: США уникнули рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економісти: США уникнули рецесії

Казна та Політика
1174
США, швидше за все, наразі уникли рецесії, хоча ще занадто рано говорити, що в економіці все добре. Про це йдеться в прогнозі економістів Goldman Sachs Group Inc. і Macroeconomic Advisers LLC, передає Bloomberg.
Низка більш сильної, ніж передбачалося, статистики спонукала аналітиків підвищити свій прогноз економічного зростання США на ІІІ квартал з приблизно 2% до 2,5%. Це практично в два рази вище за зростання у ІІ кварталі (1,3%), і може бути найшвидшим зростанням за рік.
"Зовсім не схоже, щоб економіка США повторно занурювалася в кризу, - сказав президент Decision Economics Inc. Аллен Сінай. - Але це погане відновлення".
Відновлення все ще стикається з тим, що головний фінансовий економіст Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. Кріс Рапкей називає "безліччю зустрічних вітрів". Їх діапазон - від боргової кризи в єврозоні та збільшенням імовірності рецесії там - до політичного тупика в питанні бюджету США. "Ми можемо уникнути рецесії, - сказав він. - Але якщо новини з Європи погіршаться і призведуть до серйозного розгрому фондового ринку, це може призвести до втрати довіри з боку бізнесу і споживачів в США і зробити прогнози спаду реальністю".
Нагадаємо, дефіцит бюджету США в 2011 фіскальному році (закінчився 30 вересня) склав 1,3 трлн доларів, або 8,6% від ВВП.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас