Баррозу: Наслідки грецького дефолту можуть бути непередбачуваними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу: Наслідки грецького дефолту можуть бути непередбачуваними

Валюта
822
Глава Єврокомісії попередив про небезпеку можливого банкрутства грецької держави. У цьому випадку під загрозою може опинитися економіка і добробут всієї єврозони, впевнений Жозе Мануел Баррозу.
Голова Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу настійно закликає врятувати Грецію від банкрутства. Наслідки грецького дефолту можуть бути непередбачуваними, заявив політик в інтерв'ю німецькій газеті Bild, яке буде опубліковане в паперовій версії видання 10 жовтня. "Якщо ми визнаємо свою поразку в боротьбі за порятунок Греції, то буде велика небезпека, що криза охопить і інші країни", - цитує слова Баррозу 9 жовтня агентство DAPD.
У разі оголошення грецької держави неплатоспроможною "похитнеться вся єврозона, економіка і загальний добробут", попередив глава Єврокомісії. Тому, за його словами, Брюссель намагається запобігти поширенню кризи на інші європейські держави.
Нинішня ситуація - нова для єврозони. Досі в європейському валютному союзі не було ситуації, пов'язаної із загрозою банкрутства цілої держави. "Ми обговорюємо варіанти рішень, з яких жоден не є дійсно перевіреним", - цитує слова політика агентство dpa.
Водночас глава Європейської комісії виступив з критикою на адресу національних урядів. За його словами, у багатьох з країн єврозони після введення в обіг єдиної європейської валюти різко збільшилася державна заборгованість. Вина тому - "оргія споживання", упевнений Баррозу.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас