АРК може стати ключовим регіоном у виробництві дитячого харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АРК може стати ключовим регіоном у виробництві дитячого харчування

Аграрний ринок
207
Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк вважає, що Крим може стати ключовим регіоном країни у сфері виробництва дитячого харчування.
"Я впевнений в тому, що Крим повинен стати і стане лідером з виробництва дитячого харчування на основі молочних і фруктово-овочевих продуктів. Для мене, як міністра, Крим в аграрному секторі є пріоритетним регіоном, він стане нашою візитною карткою", - сказав М. Присяжнюк в кулуарах II Міжнародного Чорноморського економічного форуму, заключний день якого минув у Лівадійському палаці в Ялті, повідомило в суботу Головне управління інформаційної політики Ради міністрів автономії.
Міністр також повідомив, що в державному бюджеті України на 2012 рік передбачено 20 млн грн на підтримку виробництва екологічно чистих продуктів дитячого харчування.
Крім того, М. Присяжнюк зазначив, що в автономії є всі умови для розвитку виноградарства, виноробства і вирощування екологічно чистої сільськогосподарської продукції. "Щорічно споживання сухих і десертних вин у світі зростає на 5-7%. Сьогодні ми бачимо, як вирощують виноград країни, які ніколи його не вирощували, у нас же закладений високий потенціал", - сказав він.
Як повідомляє ГУ інформполітики кримського уряду, в програмі заключного дня форуму пройшли панельні сесії: "Формування агросектора XXI століття. Практика та розвиток органічного сільського господарства в країнах регіону", "Роль міжнародних організацій у розвитку країн басейну Чорного моря", "Потенціал сектора туризму, інфраструктура і транспортні коридори, драйвери для динамічного розвитку рику туризму і розширення курортного сезону в країнах Чорноморського регіону", "Готельна індустрія і перспективи розвитку туризму в Криму", "Чорноморські країни в пошуку точок зростання для регіону: партнери чи конкуренти?"
У дискусіях взяли участь міністр аграрної політики і продовольства України М. Присяжнюк, голова Державного агентства з туризму та курортів Олена Шаповалова, член Великої Національної Асамблеї Туреччини, глава Національної делегації Туреччини в ПАЧЕС Ісмаїл Сафі, глава Представництва ПРООН в Криму Аделін Гоне, директор Бізнес-ради Україна-ЄС Джеймс Вілсон, заступник Міністра будівництва і регіонального розвитку республіки Молдова Анатолій Золотко.
АРК на форумі представляють перший заступник голови Ради міністрів Павло Бурлаков, заступник голови уряду - міністр економічного розвитку і торгівлі Криму Катерина Юрченко, заступник голови Ради міністрів - міністр курортів і туризму автономії Георгій Псарьов, директор Агентства регіонального розвитку автономії Олексій Стародубов
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас