В "Регіонах" схвалюють введення Росією подвійного громадянства для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Регіонах" схвалюють введення Росією подвійного громадянства для українців

Казна та Політика
7590
Спрощення отримання громадянства Російської Федерації для громадян України, а також можливість отримання російського громадянства без відмови від іншого - позитивний крок, який сприятиме зближенню держав і народів. Таку думку в коментарі УНН висловив народний депутат з фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.
"Я схвалюю такі кроки з боку Росії. Я бачу в цьому гарний жест доброї волі з боку братнього російського народу. У нас багато мільйонів громадян України, у яких в Росії проживають брати, сестри, батьки й інші родичі. І ближче ніж Росія до нас іншої країни немає. Це спростить культурний обмін, ділове співробітництво... Якщо народи хочуть бути ближчими один до одного, то політики нікуди не подінуться", - зазначив народний депутат.
Чечетов упевнений, що деякі українські політики будуть виступати проти такого кроку з боку Росії. "Буде чутися свинячий вереск. Але Росія - найважливіший стратегічний партнер України", - зазначив народний депутат.
Нагадаємо, законопроект "Про внесення змін до статті 14 Федерального закону "Про громадянство Російської Федерації", що передбачає спрощення порядку надання російського громадянства співвітчизникам, які живуть за кордоном, внесено на розгляд у Державну Думу РФ. Автором законопроекту виступив депутат Костянтин Затулін.
У разі прийняття поправок "співвітчизники, які живуть за кордоном, отримають право на придбання російського громадянства, не відмовляючись від іншого, наявного у них громадянства. При цьому оформити громадянство Росії вони зможуть і за межами Росії в країні проживання".
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас