Яценюк каже, що "паспортне" рішення НБУ - передвісник падіння гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк каже, що "паспортне" рішення НБУ - передвісник падіння гривні

Валюта
4025
Депутат Верховної Ради від фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона", лідер партії "Фронт змін", колишній виконуючий обов'язки голови Національного банку Арсеній Яценюк вважає введення НБУ пред'явлення паспортів при валютообмінних операціях передвісником падіння курсу гривні. Про це він заявив в Одесі на прес-конференції.
"Ця постанова - дуже поганий провісник того, що через кілька місяців курс гривні може впасти. І те, що за останній місяць НБУ втратив 3 мільярди доларів золотовалютних резервів - тому свідчення", - зазначив Яценюк.
Крім того, на думку депутата, після такого рішення валютообмінні операції можуть піти в тінь.
Він вважає, що необхідно терміново вживати заходів з накопичення золотовалютних резервів, із закриття відтоку капіталу з держави і боротися з чорним ринком валютообмінних операцій.
Як повідомлялося, Яценюк просить Окружний адміністративний суд Києва визнати протиправною і скасувати постанову НБУ про введення вимоги про пред'явлення паспортів при валютообмінних операціях.
НБУ пояснив введення вимоги про пред'явлення фізичними особами паспортів при валютообмінних операціях виконанням рекомендацій Міжнародної організації з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей, отриманих злочинним шляхом (FATF).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас