ДПС: Звітність з ПДВ в електронному вигляді зросла вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПС: Звітність з ПДВ в електронному вигляді зросла вдвічі

Казна та Політика
296
Кількість платників, які з початку поточного року надали звітність з податку на додану вартість (ПДВ) через E-mail, зросла майже вдвічі і у вересні склала 156 тис. юридичних і фізичних осіб, або 67,3% від загальної кількості платників ПДВ.
Про це заявив голова Державної податкової служби України (ДПСУ) Віталій Захарченко. "В деяких регіонах вже понад 80% платників подають звітність в електронному вигляді. Таким чином, можна констатувати, що підприємці в повній мірі оцінили зручність цього способу, який економить багато часу і зусиль", - констатував Захарченко, якого цитує прес-служба Державної податкової.
Глава ДПС уточнив, що електронні звіти є найбільш популярними серед платників податків Донецької, Закарпатської, Рівненської, Житомирської, Миколаївської, Чернігівської, Черкаської областей та АРК.
Крім того, за його словами, податкова має намір і далі вдосконалювати систему приймання звітності в електронному вигляді і через Інтернет. "Дійсно, когорта користувачів стала настільки численною, що потрібно вводити кілька нових потужних серверів для обробки інформації від платників. Крім того, при опитуваннях підприємці висловили низку зауважень щодо зручності інтерфейсу спеціалізованих програм", - сказав В.Захарченко.
Крім цього, він додав, що триває робота над проектом "Віртуальний кабінет платника податків". "Кінцевим результатом розвитку електронних сервісів ми бачимо персональний аккаунт кожного платника на нашому інтернет-порталі - юридичної особи, приватного підприємця або найманого працівника.
І настільки зручний інтерфейс, щоб можна було, образно кажучи, в декілька "кліків" заплатити податки і відзвітувати про це", - підкреслив В.Захарченко.
За даними ДПС, в цілому з початку року 254,5 тис. платників податків - юридичних та фізичних осіб - надали звітність через централізовану систему приймання податкової звітності в електронному вигляді.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас