Колесников упевнений, що через Тимошенко країна втратить 80 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесников упевнений, що через Тимошенко країна втратить 80 млрд. дол.

Казна та Політика
2108
Віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесников зазначає, що при виконанні підписаної урядом Юлії Тимошенко газової угоди з Російською Федерацією Україна за 10 років втратить $80 млрд.
"Тимошенко підписала контракт на 40 млрд. кубометрів газу щорічно, на 200 доларів дорожче, ніж купує, припустімо, Федеративна Республіка Німеччина і основні конкуренти України в Європі. Значить, українська промисловість і населення платить на 8 млрд. доларів більше щороку, ніж це роблять, скажімо, німці. За 10 років збиток України складе 80 млрд. доларів згідно з цим контрактом", - сказав він у п'ятницю ввечері в ефірі програми "Велика політика" на телеканалі "Інтер".
"Так от нехай суд поставить крапку і розбереться, чи законно те, що український уряд на чолі з прем'єром (Юлією Тимошенко - ІФ) підписав контракт, який по суті справи вдвічі дорожчий, ніж для Європи, чи незаконно. Якщо це законно, нехай суд поставить крапку, і всі привітають Тимошенко з тим, що вона вчинила законно. Якщо це незаконно, нехай суд назве рішення, наскільки це законно, і теж його оголосить.
Це чисто економічний аспект. Україна втратить за 10 років, якщо виконувати контракт, 80 млрд. доларів. Багато це чи мало? Це, за великим рахунком, 100 таких об'єктів, які Україна підготувала до Євро-2012", - підкреслив Колесников.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас