Президент Білорусії підписав указ про купівлю валюти за паспортом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Білорусії підписав указ про купівлю валюти за паспортом

Валюта
667
Президент Білорусії Олександр Лукашенко 6 жовтня підписав указ, згідно з яким продаж валюти в обмінних пунктах тепер буде здійснюватися тільки за паспортом або іншим документом, що посвідчує особу, повідомляє прес-служба глави держави.
Документом запроваджується реєстрація паспортних даних осіб, які купують іноземну валюту (як готівкову, так і безготівкову, платіжні документи в іноземній валюті, у тому числі дорожні чеки) за білоруські рублі в обмінних пунктах і касах банків, підкреслюється в повідомленні.
При цьому реєстрація паспортних даних фізичних осіб дозволить сформувати міжбанківську централізовану електронну базу даних з обліку іноземної валюти, проданої фізичним особам, за допомогою автоматизованої інформаційної системи єдиного розрахункового та інформаційного простору.
"З моменту набрання чинності указу продаж іноземної валюти фізичним особам в обмінних пунктах і касах банків буде здійснюватися за умови пред'явлення документа, що посвідчує особу. Такими є паспорт громадянина Білорусії, вид на проживання в Білорусії, посвідчення біженця, паспорт громадянина іноземної держави" , - сказано в повідомленні.
При операціях продажу іноземної валюти, що здійснюються за допомогою банківських пластикових карток в термінальних пристроях (одержання готівкових грошей і оплата товарів і послуг), реквізити документа, що посвідчує особу власника картки, будуть братися з бази даних білоруського банку, емітованих карт.
Указ набирає чинності через місяць після його офіційного опублікування, зазначається в повідомленні.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас