Лукашенко: Іноземна валюта білорусам не потрібна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Іноземна валюта білорусам не потрібна

Валюта
564
Президент Білорусії Олександр Лукашенко вважає, що іноземна валюта білорусам, за винятком спекулянтів, не потрібна.
"Треба ж не любити (владу) за щось. За те, що немає валюти, - так я взагалі був противником того, щоб віддавати валюту в обмінники. Занадто дорого вона нам дістається", - сказав у п'ятницю Лукашенко на прес-конференції для російських журналістів.
Пославшись на проведене дослідження, Лукашенко заявив, що в Білорусії готівкова іноземна валюта потрібна тільки спекулянтам-"ганчірникам". "Це чисті імпортери, ганчірники, які возять шмаття з-за кордону. Раніше їх називали спекулянтами, інакше їх не назвеш", - сказав президент.
"Мені дорікають за те, що валюти бракує. А навіщо вона тобі? У нас в магазині за білоруські рублі все можна купити", - уклав він.
Гостра нестача іноземної валюти виникла в Білорусії в березні, вона супроводжувалася ажіотажним попитом на долари і євро через побоювання девальвації білоруського рубля. Валюта зникла з обмінників, і в країні з'явилося безліч курсів білоруського рубля. Нацбанк Білорусії 23 травня оголосив про різку девальвацію білоруського рубля, піднявши офіційний курс долара відразу на 56% - до 4,93 тис. білоруських рублів, але і після цього курси в обмінних пунктах, на "чорному ринку" і на міжбанківських торгах істотно перевищували офіційний.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас