Лукашенко не готовий приватизувати НПЗ на умовах Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко не готовий приватизувати НПЗ на умовах Росії

Казна та Політика
192
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє про неготовність до приватизації білоруських НПЗ за участю російських нафтових компаній на тих умовах, які вони сьогодні пропонують.
"Сьогодні наші заводи налаштовані під російську нафту, вони отримують її по "трубі", і логічно було б, щоб в їх приватизації брали участь російські компанії. Але ми не готові сьогодні робити це на тих умовах, які вони нам пропонують", - сказав Лукашенко.
Він зазначив, що сьогодні в статутному капіталі Мозирського НПЗ 42,58% належить російській НК "Славнафта". У той же час глава білоруської держави відзначив, що на початку 2000-х років "6% акцій МНПЗ були вкрадені" шляхом складних фінансових схем за участю російських компаній. "Ці акції досі не знайдені, ми не знаємо, де вони", - зазначив Лукашенко, відзначивши, що в той час керівництво країни прийняло рішення "націоналізувати всі ті акції, які перебували в руках у фізичних осіб". "І коли зайшла мова про те, щоб приватизувати "Нафтан" за участю російських кампаній, ми задумалися і вирішили, що, напевно, не треба цього робити", - сказав глава держави.
Він підкреслив, що вважає неправильною позицію російського бізнесу - проводити приватизаційні угоди з активами білоруських компаній на основі якихось домовленостей, а не на чесних і відкритих ділових умовах.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас