В Угорщині вводять податок на каву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Угорщині вводять податок на каву

Казна та Політика
498
В Угорщині вводять податок на каву, ароматизоване пиво і популярні коктейлі, що містять алкоголь, пише місцева газета Nepszabadsag. Крім того, розмір вже введеного податку передбачається збільшити, проте на скільки, поки неясно.
Податок може скласти до 250 форинтів (1,13 долара) за кілограм, 35 форинтів з літра ароматизованого пива і 100 форинтів - з літра алкогольвмісних напоїв.
Податок на продукти харчування з надмірно високим вмістом солі, цукру або жирів був введений в Угорщині з 1 вересня поточного року. Влада країни розраховує, що завдяки новому податку в 2012 році до бюджету надійде до п'яти мільярдів форинтів (майже 17 мільйонів євро). У 2013 році, як очікується, надходження від "податку на чіпси" можуть скласти до 30 мільярдів форинтів.
Угорський уряд також очікує, що за рахунок збільшення податкового навантаження на виробників населення знизить споживання шкідливих для здоров'я продуктів. У свою чергу, самі ритейлери введенням податку незадоволені і вже називали його невиправданим.
Нагадаємо, на початку вересня в Угорщині набрав чинності новий закон, відповідно до якого в країні обкладаються податком надмірно солоні або солодкі продукти харчування. Також минулого тижня повідомлялося, що Данія ввела податок на жирну їжу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас