Доходи фізосіб від здачі металобрухту можуть звільнити від податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доходи фізосіб від здачі металобрухту можуть звільнити від податків

Казна та Політика
457
Декілька народних депутатів від Партії регіонів і Народної партії вважають за необхідне звільнити від оподаткування доходи фізичних осіб, отриманих від здачі брухту чорних металів, з метою зниження корупції та стимулювання збору металобрухту.
Відповідний законопроект про внесення змін до статті 165 Податкового кодексу підготовлено членами фракції Партії регіонів Ельбрусом Тадеєвим, Олександром Єдіним і Валерієм Бондиком, а також членом фракції Народної партії Юрієм Литвином.
У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що в Податковому кодексі в частині діяльності із заготівлі металобрухту викликає занепокоєння наявність норм, що допускають різні фінансові зловживання з боку підприємців, що створює можливість корупції з боку податкових та інших органів.
"Однією з можливостей фінансових порушень є податок на доходи фізичних осіб, отриманих від здачі металобрухту", - вважають автори законопроекту.
Метою даного законопроекту є стимулювання заготівлі брухту чорних металів і розвитку спеціалізованих підприємств, які здійснюють операції з металобрухтом. Звільнення від оподаткування доходів фізосіб, отриманих від здачі металобрухту, на думку законодавців, зробить неможливим функціонування фірм, що використовують цей податок як ресурс для забезпечення своєї протизаконної діяльності та збагачення шляхом зловживань і непрозорості у фінансовій сфері.
"Звільнення від оподаткування доходів фізичних осіб, отриманих від здачі брухту чорних металів, сприятиме розвитку спеціалізованих підприємств, які здійснюють операції з металобрухтом, і буде стимулювати заготівлю брухту чорних металів від фізичних осіб", - резюмується в пояснювальній записці.
У той же час автори законопроекту пропонують зберегти оподаткування доходів, отриманих від здачі брухту дорогоцінних металів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас