Керівники Греції готові надавати підтримку євроінтеграційним прагненням України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівники Греції готові надавати підтримку євроінтеграційним прагненням України

Казна та Політика
155
Вище керівництво Греції готове надавати Україні підтримку на шляху євроінтеграції та підписання угоди з ЄС про асоціацію, заявив посол України в Греції Володимир Шкуров.
"На всіх зустрічах, на всіх переговорах з вищим керівництвом Греції порушувалося питання європейської інтеграції України. Було дуже приємно чути, що і президент, і прем'єр-міністр, і спікер грецького парламенту висловили беззаперечну підтримку українським прагненням інтегруватися в Європейський Союз", - сказав дипломат українським журналістам в Афінах в п'ятницю.
При цьому Шкуров нагадав: оскільки Греція займала в даному питанні позицію "позитивну, але обережну", після зустрічей з президентом України Віктором Януковичем керівники цієї країни зазначили, що, безсумнівно, "Україна - європейська країна, і Греція буде максимально підтримувати, в тому числі, всі дії, спрямовані на спрощення візового режиму".
Дипломат підкреслив, що Афіни готові підтримувати питання лібералізації візового режиму не лише у відносинах України та Греції, а й у відносинах України з іншими європейськими країнами.
В.Шкуров також зазначив, що Греція висловила бажання підтримувати Україну в питаннях підписання Угоди про асоціацію, включаючи створення зони вільної торгівлі на рівні вищого керівництва країни.
Янукович 6-7 жовтня перебуває в Греції з державним візитом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас