В Донецьку відмовляються обмінювати валюту іноземцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Донецьку відмовляються обмінювати валюту іноземцям

Валюта
2603
Іноземні громадяни позбавлені можливості придбати або продати валюту в обмінних пунктах Донецька.
Кореспонденти видання ОстроВ, увійшовши в роль нерезидентів України, не змогли обміняти валюту в жодному з 10 відвіданих обмінних пунктів у різних районах Донецька. Причиною відмови іноземцям у проведенні елементарних валютних операцій є відсутність якихось бланків суворої звітності.
Оператори "обмінників" не можуть сказати, коли ситуація зміниться. "Дівчина, коли мені привезуть ці бланки, я не знаю... Все дуже нелегко, тому я не знаю, коли вам краще підійти", - роздратовано відповіли у віконці одного з обмінних пунктів.
В іншому "іноземному" клієнту запропонували знайти громадянина України, який "зі своїм паспортом допоможе обміняти гроші".
Іноземні громадяни і без підказок роблять саме так, проте відчувають при цьому багато незручностей. "От, приїхала в гості в Донецьк до своєї сестри... Кроку не можу ступити без неї. Щоб обміняти рублі, я повинна всюди тягати з собою свою сестру...", - скаржиться мешканка Якутії, яка приїхала в гості до родичів у Донецьк.
Іноземним студентам, які навчаються в Донецьку, дещо простіше - вони вдаються до допомоги одногрупників, які за українськими паспортами, іноді безкорисливо, іноді за винагороду, обмінюють їм гроші в донецьких обмінниках.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас