Україна зацікавлена у співпраці з Грецією в енергетиці, суднобудуванні, сільському господарстві та транспорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зацікавлена у співпраці з Грецією в енергетиці, суднобудуванні, сільському господарстві та транспорті

Казна та Політика
128
Україна зацікавлена у співпраці з Грецією в енергетиці, суднобудуванні, сільському господарстві та транспорті.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.
"Серед пріоритетних галузей двостороннього співробітництва нами була відзначена енергетика, суднобудування, сільське господарство, транспорт", - сказав Янукович в заяві за підсумками українсько-грецьких переговорів.
Згідно із заявою, важливою складовою переговорів були питання розвитку торгово-економічного співробітництва, яке, незважаючи на негативний вплив світової кризи на економіку двох країн, має позитивну динаміку.
Янукович підкреслив, що Греція є важливим зовнішньоекономічним партнером для України, тому Україна і далі буде докладати зусиль для поглиблення співробітництва.
Важливим завданням Президент вважає інтенсифікацію двостороннього інвестиційного співробітництва.
Янукович привітав участь грецьких інвесторів у реалізації національних проектів в Україні та висловив зацікавленість в участі української сторони у приватизації в Греції.
Він підкреслив, що з підписанням у четвер низки важливих двосторонніх документів, зокрема в сфері повітряного сполучення, захисту інформації, охорони здоров'я, юстиції та інвестиційної діяльності, відкриваються нові можливості співпраці.
Він також зазначив, що зустріч з Президентом Греції Карлосом Папуліасом і переговори делегацій пройшли в дружній атмосфері, в дусі взаєморозуміння, взаємної поваги і підтримки.
За його словами, переговори продемонстрували чітку налаштованість сторін на конструктивний діалог і підтвердили обопільне прагнення до всебічного розвитку взаємовигідного співробітництва.
Сторони приділили основну увагу питанням реалізації реформ у своїх країнах, необхідних для майбутнього розвитку.
Янукович підкреслив, що його візит - це перший державний візит Президента України до Греції в історії двосторонніх відносин.
Він також висловив сподівання, що Греції вдасться досягти поставлених цілей щодо стабілізації соціально-економічної ситуації.
Як повідомляло агентство, 6-7 жовтня Янукович відвідує Грецію з державним візитом.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас