Путін: Україна продасть Європі 2 літри молока, а Митний союз дасть їй 9 млрд дол. на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Україна продасть Європі 2 літри молока, а Митний союз дасть їй 9 млрд дол. на рік

Казна та Політика
5659
Приєднання України до Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану економічно вигідне, насамперед, для самої України, заявляє глава уряду РФ Володимир Путін.
"Моє глибоке переконання, що це (приєднання до Митного союзу - ІФ) вигідно для України", - сказав Путін у четвер на інвестфорумі в Москві.
"Ось Україна бере від МВФ, по-моєму, 10 млрд доларів на 15 років в якості підтримки. А в разі приєднання до Митного союзу економічний виграш України щорічно склав би 9 млрд доларів", - підкреслив глава уряду РФ.
За його словами, "це прямий виграш для всієї економіки України".
В.Путін пояснив, що вступ України до Митного союзу забезпечить для неї доступ на ринок Митного союзу для металургійної промисловості, трубної, сільгоспвиробництва.
"Куди подітися сільгоспвиробництвам України? Незважаючи на підготовку договору про вільну торгівлю, майже кожен з тут присутніх розуміє, що сільгосппродукцію України на європейський ринок ніхто не пустить. Ну, може, два літри молока продадуть - і все", - заявив Путін.
Крім цього, вважає глава уряду РФ, у разі невступу України до Митного союзу її "авіаційна промисловість помре повністю", не буде розвиватися суднобудування.
"Не тому, що там (в Україні) неталановиті люди. Там дуже талановиті люди, є заділи хороші, зроблені ще в радянські часи. Але просто дуже жорстка конкуренція - не пробитися нікуди. Тому потрібно об'єднувати ці зусилля", - підкреслив Путін.
При цьому він сказав, що якихось позитивних зрушень в напрямку вступу України до Митного союзу поки немає.
"Нічого не рухається, все стоїть на місці. Далі розмов нічого не йде", - заявив глава уряду РФ.
Нагадаємо, днями Путін у своїй статті заявив, що початок дії єдиного економічного простору Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану - це перший крок до формування Єдиного Євразійського економічного простору
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас